Održana redovna izborna skupština HORKUD-a Golub

Na njoj je za predsjednika ponovo izabran Hrvoje Pokos, dok je za tajnicu izabrana Marija Ježek. Uz njih, izabrani su i članovi Upravnog odbora u sastavu Đurđica Bajsić, Barbara Winter, Đurđica Pavičić, Helena Tabar, Ivan Botinčan, Valnea Krezo, Šafar Slavica i Dubravka Tandara. U Nadzorni odbor izabrani su Slađana Danček, Maja Hlupić i Miljenko Juratovac.

Prije samog izbora, pročitano je izvješće o radu Društva u 2018. godini, a potom i izvješća svih voditelja. 2018. godine je bila vrlo uspješna za „Golub“. Sve sekcije ostvarile su preko 50 nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu. Najznačajniji nastupi postignuti su na gostovanjima u Krasu na otoku Krku i u Ohridu u Makedoniji na festivalu „Razigrani oro“, potom na županijskim smotrama, izložbama u Gradskom muzeju Bjelovar, koncertu „Zapjevajmo danas Mariji na čast“ povodom Velike Gospe, godišnjem koncertu te već tradicionalnim koncertima na blagdan Svetog Stjepana u Katedrali svete Terezije Avilske i na Silvestrovo, predstavom „Slatki jadi gospojice Karoline“. Ostvarene su i suradnje s Narodnom knjižnicom Petar Preradović Bjelovar, Zajednicom udruga u kulturi grada Bjelovara i mnogim kulturno umjetničkim društvima na području županije i Hrvatske.

Nakon izbora novog rukovodstva predstavljen je plan rada kao i financijski plan za tekuće razdoblje. U planu Društva su gostovanja sekcija u Krasu, Kanfanaru te veliko inozemno gostovanje u Šopronu u Mađarskoj. Također, planovi su vezani i uz suradnju s drugim KUD-ovima na području županije i ostatke zemlje. Očekuje se i edukacija voditelja te upis novih članova.

Scroll to Top
Scroll to Top