20. županijska smotra amaterskih kazališta Bjelovarsko-bilogorske županije

Uloga domaćina, ove godine pripala je Hrvatskoj čitaonici Hercegovac , koja ima iza sebe bogato iskustvo u pripremanju kazališnog festivala amaterskog stvaralaštva iseljene i domovinske Hrvatske, Dani Hrvatskog pučkog teatra.

Uz svesrdnu podršku ovog i sličnih kulturnih projekata na razini županije, župana Damira Bajsa, ova tradicionalna 20.Županijska smotra amaterskih kazališta Bjelovarsko-bilogorske županije ,zahvaljujući financijskoj potpori županije i dobroj organizaciji, zaslužila je najveće ocjene kazališnih stručnjaka.Ovogodišnju smotru, otvorila je v.d.pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport, Snježana Mišir . U ime Zajednice kulturno umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije cjelokupni višesatni program nastupa kazalištaraca pratila je voditeljica odsjeka za kulturu i udruge u kulturi Žana Vukoja.

Na smotri su nastupili Bjelovarsko kazalište sa predstavama „Nevolje princeze lijepe“ i sa predstavom „Hotel mrtvih žena“, amatersko kazalište Daruvar predstavilo se je sa predstavom „Malo se varamo“ dok su se glumci „Pučke scene“ Hrvatske čitaonice Hercegovac predstavili predstavom „Piđama za šestero“. Prosudbena komisija na čelu sa predsjednicom komisije, selektoricom, hrvatskog Sabora kulture, gospođom Antonijom Šašo Brkanić odlučila je da je ove godine na smotri najbolja predstava pučke scene Hercegovac „Piđama za šestero“ , redateljice Natalije Lacina koja ide na državni festival u Vodice gdje će pobjednik prezentirati kulturno bogatstvo i stvaralaštvo vrijednih i talentiranih amaterskih glumaca Bjelovarsko-bilogorske županije.

Voditeljica odsjeka za kulturu i udruge u kulturi
Žana Vukoja, mag.prim.educ.

Scroll to Top
Scroll to Top