(FOTO) Održana završna konferencija projekta “Iz kulture u poduzetništvo”

U petak, 24. ožujka 2023. godine u garešničkom Centru za posjetitelje „Natura 2000“ održana je Završna konferencija projekta „IZ KULTURE U PODUZETNIŠTVO“.

Konferencija je započela u 17 sati, a prisutno je bilo 40-ak gostiju, od samih
članova Udruge i zaposlenika GKC-a, partneri iz udruge Krugovi iz Zagreba do predstavnika gradskih vlasti i institucija te brojnih prijatelja ove udruge. Na samom početku sve prisutne pozdravila je predsjednica GKC-a, Svjetlana Biuklić izrazivši zadovoljstvo odrađenim poslom.

Podsjećamo, ova garešnička udruga u kulturi započela je s provedbom svog projekta 01. listopada 2020. godine putem kojeg se transformirala u društveno poduzeće. Projekt je sufinanciran iz Europskog Socijalnog Fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godine“. Trajanje projekta je 30 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta bila je 922.580,97 kn.

Voditelj projekta, Vjekoslav Martinić istaknuo je da su zadani ciljevi – 1. STJECANJE STRUČNIH I POSLOVNIH SPOSOBNOSTI I VJEŠTINA O DP ČLANOVA UDRUGE te 2. POKRETANJE GOSPODARSKE DJELATNOSTI UDRUGE GKC NA NAČELIMA DP-u potpunosti ostvareni.

Kroz aktivnost Jačanje kapaciteta novih i postojećih pravnih subjekata i zaposlenika, te nezaposlenih članova udruge održano je 7 predavanja u sklopu Treninga socijalnih vještina koji su vodili partnerska udruga Krugovi, 9 predavanja iz poduzetništva te stručne edukacije poput rada na štikerici (strojno vezenje), edukacija za izradu tradicijskoh ruha, za rad u tonskom studiju, za izradu tradicijskih glazbala a sve u svrhu stjecanja novih znanja i vještina za pokretanje gospodarske djelatnosti.

Gospodarska djelatnost započela je 01. travnja 2021. godine te su za provedbu zaposlene 2 osobe, članovi udruge iz teže zapošljive skupine društva ( evidencija HZZ-a). Na puno radno rijeme zaposlena je krojačica, a na pola radnog vremena administrator/knjigovođa.

Gospodarska djelatnost razvila se u tri grane- Šivaonica/posudionica narodnih nošnji, radionica za izradu tradicijskih glazbala te tonski studio.

Sve se lijepo i zorno moglo vidjeti u prezentaciji kroz koju je postignuća i aktivnosti prezentirala Romana Fezi Martinić

Prisutnima se obratila i stručna suradnica za ljudske resurse iz partnerske udruge Krugovi, Tihana Pandl te čestitala članovima udruge na odlično odrađenom poslu, ohrabrivši ih da ne stanu nego da idu dalje u nove projekte.

A na samom kraju svima se obratio garešnički gradonačelnik, Josip Bilandžija, čestitao im na hrabrosti koju su pokazali u ovom poduzetničkom pothvatu te zahvalio GKC na svom naporu koji ulažu u promociju svog rada, ali ponajviše Grada Garešnice čije ime ponosno pronose gdje god bili.

Cijeli program uveličali su članovi GKC, MVS MedjuWodje.

 

Scroll to Top
Scroll to Top