KUD “Sloga-Đurđic“

KUD „Sloga – Đurđic“ je društvo iz malog moslavačkog sela Đurđic u općini Ivanska. Društvo je 27. 11. 2006. godine upisano u registar Udruga Republike Hrvatske. Aktivnim radom, u očuvanju kulturne, materijalne i nematerijalne baštine društvo svake godine sudjeluje na Županijskoj smotri izvornog folklora kao i na Županijskoj smotri dječjeg folklora gdje predstavlja  svoju općinu i svoje selo Đurđic. Društvo je  sudjelovalo na puno manifestacija koje se održavaju u našoj županiji, ali i u susjednim nam županijama.

Gostovali smo tri puta na Vinkovačkim jesenima, Đakovačkim vezovima, Ivanjskim krjesovima, u Biogradu na moru, u Rovinju, a  2011. i 2017. godine nastupili smo na Međunarodnom festivalu folklora „Razigrani oro“ u Ohridu u Makedoniji, Marinju u Garešnici, Zapovijedi pod lipom u Miklaušu na Majskim susretima u Novoj Rači, na Šlinganim danima u Jalžabetu, na danima KUD-a Lipa u Lipovljanima, na etno sajmu u  Viljevu, na koštačkom sijelu u Košutaricama na danima hladetine i Martinju u Nedelišću, na Peteranskim šlinganim danima, Tradicionalnoj žetvi u Ruškovcu te mnogim drugim manifestacijama.

2017. smo po izboru selektora Hrvatskog sabora kulture predstavljali Bjelovarsko-bilogorsku županiju na Državnoj smotri izvornog folklora u Sisku i ondje osvojili 3 nagradu sa točkom izvorne pjesme i plesovi sela Šušnjara.

Društvo svake godine organizira kulturno umjetničko veće koje se održava drugi vikend u mjesecu prosincu u dvorani u Ivanskoj, gdje svoj rad predstavimo svojim, mještanima i mještanima iz susjednih nam krajeva, jer ugostimo po nekoliko prijateljskih nam društava.

Predsjednica KUD-a i voditeljica je Valentina Šepak – Molnar, prof. škole za klasični balet, Odjel narodnih plesova Zagreb, tajnica društva je Željka Strmota, a blagajnik Ivan Franjević.

Kontakt: 098/1665926 – Željka Strmota

E-mail: zeljka.strmota@gmail.com

Scroll to Top
Scroll to Top