Početna konferencija projekta “Iz kulture u poduzetništvo”

U petak, 05. ožujka 2021. godine, u velikoj sali Hrvatskog doma u Garešnici, održana je početna konferencija projekta „IZ KULTURE U PODUZETNIŠTVO“.

Konferencija se održavala u novoobnovljenom domu, gdje se nakon duge pauze rada, napokon čula glazba, smijeh i pjesma.

Gareš’ki kulturni centar je zadnji put u Hrvatskom domu nastupio 27. 12. 2019., a radilo se o posljednjem koncertu u domu prije korone i prije njegove obnove.

Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020“.

Gareš’ki kulturni centar iz Garešnice, je prijavitelj i podnositelj projekta po javnom pozivu Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I. te je za isti,  01. listopada 2020. godine potpisao ugovor s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva,

U partnerstvu s udrugom KRUGOVI – Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje kreću s provedbom projekta 01. listopada 2020. godine, u trajanju od 30 mjeseci, zaključno s 01. 04. 2023. godine.

Zaposlen je voditelj projekta, stručni suradnik za ljudske resurse, a od 01. 04. 2021. kada počinje gospodarska djelatnost zaposlit će krojačicu i administratora. Gospodarska djelatnost biti će usmjerena prema šivaonici i posudionici narodnih nošnji, radionici za izradu tradicijskih glazbala te tonskom studiju.

Kroz projekt, ciljne skupine prolaze edukacije socijalnih i poduzetničkih vještina, edukaciju za rad na strojnom vezu te za izradu tradicijskih glazbala i rad u tonskom studiju. Projekt je usmjeren prema nezaposlenim i marginaliziranim skupinama društva te članovima udruge kojih je trenutno četrdesetak, a nakon završenih edukacija kreće provedba društveno-poduzetničkih aktivnosti i razvoj više grana gospodarske djelatnosti.

Na početku konferencije sve prisutne pozdravila je predsjednica Gareš’kog kulturnog centra, Svjetlana Biuklić, a projekt je predstavio Vjekoslav Martinić, voditelj projekta.

Početnoj konferenciji nazočio je gradonačelnik Grada Garešnice, Josip Bilandžija sa suradnicima, predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Snježanja Mišir te tajnica Mihaela Potak, direktorica TZ Sjeverna Moslavina Daniela Belak, predstavnici partnera, udruge Krugovi iz Zagreba, brojni predstavnici.

Scroll to Top
Scroll to Top