Održana 3. sjednica Skupštine Zajednice kulturno – umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije

U petak 31. siječnja 2020. godine održana je 3. sjednica Skupštine Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije.

Na sjednici je prihvaćeno izvješće o radu i financijsko izvješće za 2019. godinu Zajednice KUU BBŽ.
Tijekom 2019. godine održano je 5 županijskih smotri i to:
– 20. županijska smotra amaterskih kazališta BBŽ, a za 59. festival hrvatskih kazališnih amatera odabrana je Pidžama za šestero, „Pučke scene“ Hrvatske čitaonice Hercegovac;
– 18. županijska smotra puhačkih orkestara BBŽ, a za 32. susret hrvatskih puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom predložen je Puhački orkestar Čazma, gdje je isti sudjelovao i osvojio 3. mjesto;
– 22. smotra pjevačkih zborova Bjelovarsko-bilogorske županije, a za sudjelovanje na 52. susretu Hrvatskih pjevačkih zborova u Rovinju izabran je Ženski pjevački zbor „Vox feminae“, gdje su iste i nastupile te osvojile zlatnu plaketu;
– 21. smotra dječjeg folklora BBŽ, a za daljnje smotre preporučene su sljedeće udruge:

  • KUD „Graničar“ Čazma, skupina B, nastupali su na Vinkovačkim jesenima,
  • KUD „Sloga-Đurđic“ iz Đurđica, sudjelovali su na Državnoj smotri u Kutini,
  • KUD „Rovišće“ iz Rovišća, nastupao je na dječjim Đakovačkim vezovima;
– 13. smotra malih vokalnih sastava BBŽ, za daljnji nastup odabrana je skupina Gareš’ki kulturni centar – MVS „MedjuWodje“, koji su nastupili na 16. susretu hrvatskih malih vokalnih sastava u Sisku te osvojili brončanu plaketu.

Prihvaćen je i Plan rada i financijski plan za 2020. godinu Zajednice kulturno-umjetničkih udruga BBŽ u kojem su predloženi domaćini i datumi održavanja županijskih smotri.
Istaknuto je kako je na javni poziv Ministarstva kulture, za financiranje udruga u 2020. godini prijavljena 4 projekta, od toga je prihvaćeno sufinanciranje sljedećih projekata:
– županijske smotre 2020. godine,
– seminari za flautu i trubu,
– bilogorski i moslavački šeširi,
ukupne vrijednosti 25.000,00 kn.

Donijeta je Odluka o članu i zamjeniku člana za skupštinu Hrvatskog sabora kulture 2020. – 2024., kojom se za člana imenuje Snježana Mišir, predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga BBŽ, a za zamjenika člana Igor Grgić iz KUD-a „Palična“ Severin.

Scroll to Top
Scroll to Top