Najbolji na županijskim smotrama

Na ovogodišnjoj 15. smotri izvornog folklora Bjelovarsko-bilogorske županije u Hercegovcu Stručna komisija Hrvatskog sabora kulture iz Zagreba u sastavu Vesna Zorić, prof., dr.sc. Irena Miholić i dr.sc. Iva Nimečić jednoglasno je predložila da Bjelovarsko-bilogorsku županiju na Vinkovačkim jesenima predstavlja KUD „Veliko Trojstvo“ iz Velikog Trojstva, a na Đakovačkim vezovima predstavlja KUU „Ivan Vitez Trnski“ iz Nove Rače.

Na 14. smotri dječjeg folklora Bjelovarsko-bilogorske županije u Velikoj Pisanici selektorica Hrvatskog sabora kulture Slavica Moslavac predložila je da Bjelovarsko-bilogorsku županiju na Malim Vinkovačkim jesenima predstavlja KUD „Sloga-Đurđic“ iz Đurđica, a na Malim Đakovačkim vezovima predstavlja KUU „Ivan Vitez Trnski“ iz Nove Rače. Na Festival dječjeg folklora u Kutinu ove godine ide Folklorni ansambl „Zdenac“ iz Garešnice koji je prošlogodišnji najbolji ansambl na Županijskoj smoti dječjeg folklora.

Na 11. smotri puhačkih orkestara Bjelovarsko-bilogorske županije u Čazmi selektor Hrvatskog sabora kulture Šime Vulelija predložio je da Bjelovarsko-bilogorsku županiju na Susretu hrvatskih puhačih orkestara u Novom Vinodolskom predstavlja Gradska limena glazba Daruvar 1922.

Na 13. smotri amaterskih kazališta Bjelovarsko-bilogorske županije selektor Joško Ševo predložio je da skupina Bjelokaz Bjelovarskog kazališta predstavlja Županiju na 52. festivalu hrvatskih kazališnih amatera na Hvaru.

Na 6. smotri malih vokalnih sastava Bjelovarsko-bilogorske županije selektor Goran Jerković predložio je da Županiju na 9. susretu hrvatskih malih vokalnih sastava u Petrinji predstavlja KUU „Ivan Vitez Trnski“ Nova Rača u kategoriji izvorne pučke glazbe, a KUD „Graničar“ Garešnica u kategoriji folklornih zborova.

Scroll to Top