BBŽ – Uručena oprema kulturno-umjetničkim udrugama s područja županije

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji djeluje Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije čiji je cilj sačuvati materijalnu i nematerijalnu baštinu koja nije obuhvaćena niti jednim drugim zakonskim i stručnim vidom, a odnosi se na tradicijsku kulturu tj. pjesmu, ples, običaje, stare zanate i vještine, ali i odjeću, obuću te rekvizite.

Upravo ovo posljednje navedeno, odnosno potrebnu opremu, u petak 16. travnja, predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije Snježana Mišir i zamjenica župana Bojana Hribljan uručile su predstavnicima udruga koji su se okupili u županijskoj Velikoj vijećnici.

Riječ je o opremi koju je Zajednica nabavila prijavom na Javne pozive Ministarstva kulture, a koja obuhvaća bilogorske opanke, samice i futrole za iste, bilogorske i moslavačke šešire.

Također, Zajednica kulturno-umjetničkih udruga BBŽ prijavila je i projekt nabave štafelaja, međutim taj projekt Ministarstvo nije sufinanciralo, pa je Zajednica svojim sredstvima nabavila iste koji su dodijeljeni Likovnom udruženju Bjelovar i Likovnom udruženju Daruvar.

Kada se sve zbroji, riječ je o 168 komada opreme, ali i dva dvodnevna seminara za flautu i trubu na kojima su zainteresirani članovi kulturno-umjetničkih udruga mogli sudjelovati, ukupne vrijednosti 80 000 kuna, sufinancirane sredstvima Ministarstva kulture i županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga.

Opremu je dobilo 19 udruga, a njihove predstavnike koji su sudjelovali na današnjoj dodjeli pozdravila je i zamjenica župana Bojana Hribljan poželjevši im puno uspjeha u budućem radu.

Na uručenoj opremi, ali i na konstantnoj pomoći u njihovu radu i djelovanju, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i županu Damiru Bajsu u ime svih udruga zahvalio je Tomislav Matić iz KUD-a „Veliko Trojstvo“.

Scroll to Top
Scroll to Top