5. Susret tamburaških orkestara Bjelovarsko-bilogorske županije

Domaćine i goste u ime župana Damira Bajsa pozdravila je predsjednica Županijske skupštine i predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županija Đurđica Ištef Benšić koja je ujedno i otvorila SUSRET, te poželjela svima da uživaju u zvucima tamburaških orkestara s područja naše Županije, a posebno gostima iz Rijeke koji su nastupili u sklopu večeri tamburaških orkestara. Najvažniji gost među publikom bio je mali Josip Kovačević iz Kapele sa svojim roditeljima, jer ovaj Susret je bio humanitarnog karaktera, gdje su sva prikupljena sredstva išla za liječenje malog Josipa.

Na ovoj smotri nastupili su tamburaški orkestri iz svih krajeva Bjelovarsko-bilogorske županije: Bjelovara, Velike Pisanice i Velikog Trojstva. Nastupila su tri tamburaška orkestra s ukupno 75 sudionika. Gosti Susreta su bili KUD „Zametski koren“ iz Rijeke koji su nas upoznali s pjesmama Primorja.

Za sve koji vole izvorne tamburaške skladbe, tamburaški orkestri su pokazali svoju izvrsnost kroz nastup s različitim izvedbama stranih i domaćih glazbenika. Ovakav repertoar pjesme i glazbe oduševio je bjelovarsku publiku.

Nastupili su:
Tamburaški orkestar HORKUD-a „Golub“ Bjelovar
Tamburaški orkestar KUD-a „Sloga“ Velika Pisanica
Tamburaški orkestar „Bilogora“ Veliko Trojstvo
KUD „Zametski koren“ Rijeka

Voditeljica odsjeka za kulturu i udruge u kulturi
Žana Vukoja, mag.prim.educ.

Scroll to Top
Scroll to Top