21. susret hrvatskih izvornih folklornih skupina

Bjelovarsko-bilogorsku županiju predstavljao je KUD „Ivan Vitez Trnski“ Nova Rača koji djeluje od 1957. godine s ciljem njegovanja izvornog plesa, pjesme i običaja bilogorskog kraja. Tijekom svih ovih godina uspostavili su suradnju sa 65 udruga iz Hrvatske i inozemstva. Branka Novković i Vladimir Giacometti koji već 30 godine uspješno vode kulturno-umjetničko društvo pripremili su pjesmu i plesove Bilogore za vrijeme pripreme i održavanje svatova „Pod račanskim lipama“. Podršku im je pružio načelnik općine Darko Knežić i tajnica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga u kulturi Bjelovarsko-bilogorske županije Žana Vukoja koji su pratili KUD „Ivan Vitez Trnski“ te njihov nastup u gradskom kazalištu „Zorin Dom“ u Karlovcu. Za sve koji vole izvornu hrvatsku riječ i pjesme iz svih krajeva Hrvatske ovaj događaj ostat će u dugom sjećanju po svojoj raznolikosti narodnih nošnji i običaja.

KUD „Ivan Vitez Trnski“ Nova Rača koji ima 70 članova svih životnih dobi: pjevača, plesača i tamburaša prezentirao je kulturno bogatstvo Bjelovarsko-bilogorske županije.
21. susret hrvatskih izvornih folklornih skupina21. susret hrvatskih izvornih folklornih skupina21. susret hrvatskih izvornih folklornih skupina21. susret hrvatskih izvornih folklornih skupina

Scroll to Top
Scroll to Top