Županijska smotra puhačkih orkestara i pjevačkih zborova u Bjelovaru

U ime organizatora Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije sve prisutne pozdravila je gospođica Žana Vukoja koja je istaknula kako je Zajednica ove godine bogatija za još 5 udruga, te ukupno imaju 38 članica Zajednice preko 2000 tisuća članova.

Na ovoj smotri nastupili su puhački orkestar Daruvarskog Brestovca i Končanice i puhački orkestar KUD „Graničar“ Garešnica, te pjevački zborovi HORKUD „Golub“ Bjelovar, Ženski pjevački zbor Vox feminae i pjevački zbor KUD-a „Čazma“ Čazma.

Na ovoj smotri nastupila su ukupno dva puhačka orkestra sa 60 sudionika i tri pjevačka zbora s 85 sudionika.

Za sve koji vole limenu glazbu i pjesme, puhački orkestri i zborovi su pokazali svoju izvrsnost kroz nastup s različitim izvedbama stranih i domaćih glazbenika. Selektor Hrvatskog sabora kulture gospodin Robert Homen, koji je čestitao našoj županiji na jako dobrom prezentiranju kulturnog i glazbenog bogatstva Bjelovarsko-bilogorske županije, rekao je da će prema stručnoj ocjeni i izvedbi predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije na državnom natjecanju puhačkih orkestara biti puhački orkestar Daruvarskog Brestovca i Končanice te na državnoj smotri pjevačkih zborova ženski pjevački zbor Vox feminae.

Tajnica Zajednice
Žana Vukoja, mag.prim.educ.

Scroll to Top
Scroll to Top