Održana 10. Smotra malih vokalnih sastava Bjelovarsko-bilogorske županije

Protekli vikend, tradicionalno već 10. godinu pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije i u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije i domaćina HORKUD-a „Golub“ Bjelovar u Domu kulture u Bjelovaru održana je prepoznatljiva glazbena manifestacija 10. Županijska smotra malih vokalnih sastava, koju je otvorila voditeljica odsjeka za kulturu i udruge u kulturi, te tajnica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije gospođica Žana Vukoja.

Na ovoj smotri nastupili su mali vokalni sastavi iz svih krajeva Bjelovarsko-bilogorske županije: Čazme, Garešnice, Nove Rače, Rovišća, Velike Pisanice, Bjelovara, Miklouša i Severina. Nastupilo je ukupno 8 malih vokalnih sastava sa 150 sudionika.

Za sve koji vole glazbu i pjesmu, mali vokalni sastavi su pokazali svoju izvrsnost kroz nastup sa različitim izvedbama izvorne pučke i klasične glazbe. Prema riječima selektora Hrvatskog sabora kulture gospodina Branka Ivankovića na okruglom stolu održanom nakon Smotre pohvalio je radove KUD-ova te dao sugestije za poboljšanje rada. Pred nama je 13. Susret vokalnih sastava Hrvatske koji će se održati 29.10.2016. u Bjelovaru gdje će se prezentirati kulturno i glazbeno bogatstvo cijele Hrvatske malih vokalnih sastava, a među njima će biti i predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije.

Voditeljica odsjeka za kulturu i udruge u kulturi
Žana Vukoja, mag.prim.educ

Scroll to Top
Scroll to Top