Najava 13. županijske smotre puhačkih orkestara u Daruvaru

13. smotra puhačkih orkestara Daruvar
„Ljepota pjesme, plesova, tradicijskih glazbala, narodnih nošnji dio je kulturne baštine Bilogore, Moslavine i Papuka. Svaka smotra organizirana je u dogovoru sa Hrvatskim saborom kulture koji šalje svoje stručne osobe, koji svojim kritikama i pohvalama pridonose poboljšanju“ – rekla je Đurđica Ištef Benšić, zamjenica župana i predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije na današnjoj tiskovnoj konferenciji. Također je istaknula kako za svaku smotru sudjeluje veliki broj izvođača, zaljubljenika u kulturu koji ulažu mnogo truda, entuzijazma, ali i svega onoga što će povećati raznovrsnost kulturno-scenskog, glazbeno-scenskog nastupa.

Srđana Vrsalović, stručna suradnica za glazbenu kulturu pri Hrvatskom saboru kulture istaknula je kako Hrvatski sabor kulture podržava Zajednicu kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije u njihovom bogatom radu i vrlo aktivnom u zadnjih šesnaest godina. Također je iskazala svoje zadovoljstvo ovakvim načinom obavještavanja javnosti koji je temelj prenošenja poruka koji kulturno-umjetnički amaterizam nosi.
13. smotra puhačkih orkestara Daruvar
O predstojećoj 13. županijskoj smotri puhačkih orkestara koja će se održati 3. svibnja 2014. godine u kino dvorani „30. svibnja“ s početkom u 11 sati u Daruvaru, govorili su još i Danijel Rajković, voditelj gradske Limene glazbe Daruvar 1922. i zamjenica gradonačelnika grada Daruvara Veronika Pilat.
13. smotra puhačkih orkestara Daruvar
Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije osnovana je 16. prosinca 1998. godine uz pomoć Upravnog odjela za društvene djelatnosti Bjelovarsko-bilogorske županije s ciljem promicanja kulturno-umjetničkog amaterizma u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Ona promiče i unaprjeđuje rad kulturno-umjetničkih udruga, koordinira rad udruženih članica, osigurava kvalitetu nastupa na državnoj razini organiziranjem županijskih smotri izvornog, koreografiranog i dječjeg folklora, smotre puhačkih orkestara, smotre kazališnih skupina, malih vokalnih sastava, susrete tamburaških orkestara i pjevačkih zborova. Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije je zajednica slobodno udruženih amaterskih kulturno-umjetničkih udruga s područja Bjelovarsko-bilogorske županije radi ostvarivanja njihovih zajedničkih potreba i interesa te aktivnosti na području Županije. Od samog početka Zajednica je član Hrvatskog sabora kulture s kojima ostvaruje izvrsnu suradnju.

Scroll to Top
Scroll to Top