KUD „Graničar“ Čazma

KUD „Graničar“ iz Čazme osnovan je davne 1916. godine te je kroz sve ovo  razdoblje izmijenilo mnogo članova, predsjednika i voditelja.

Sa usponima i padovima društvo se održalo, a 2016. godine je proslavilo 100-tu godišnjicu postojanja.

Početkom 2017. godine društvo je dobilo novo vodstvo i obnovilo se upisom 20 novih, mladih, veselih i ambicioznih ljudi. Intenzivnim radom u protekle dvije godine broj odraslih plesača i djece stalno se povećava.

KUD “Graničar” broji stotinjak članova, a trenutno djeluje u 4 skupine: odrasla folklorna skupina, dječja folklorna skupina A (4 g. – 10 g.), dječja folklorna skupina B (10 g. – 14 g.) te dječja tamburaška skupina.

Odrasla folklorna i tamburaška skupina, 2018. godine sudjelovala je na 21. smotri folklora BBŽ u Novoj Rači gdje je izabrana za predstavljanje svoje županije na Đakovačkim vezovima.

Dječja folklorna i tamburaška skupina, 2018. godine je na 20. smotri dječjeg folklora BBŽ osvojila prvo mjesto i predstavljala svoju županiju na državnom natjecanju, Festivalu dječjeg folklora Hrvatske u Kutini gdje je osvojila treće mjesto.

Dječja folklorna i tamburaška skupina, 2019. godine je na 21. smotri dječjeg folklora BBŽ osvojila drugo mjesto i predstavljala svoju županiju na Vinkovačkim jesenima.

Umjetnička voditeljica je Valentina Šepak Molnar, a glazbeni voditelj je Zdravko Jorgić.

Scroll to Top
Scroll to Top