Gostovanje amaterskog kazališta Pučka scena Hercegovac u Čunovu u Slovačkoj

Čunovo, SlovačkaČunovo, SlovačkaČunovo, SlovačkaČunovo, Slovačka

Predsjednik Hrvatske zajednice u Čunovu Ivo Maaz i predsjednik Hrvatske zajednice u Slovačkoj Radoslav Janković ugostili su 13. rujna 2014. „Pučku scenu“ iz Hercegovca koja je odigrala predstavu „Vidimo se u Den Haagu“ koja je oduševila Hrvate koji žive u Čunovu.

Ovom predstavom „Pučka scena“ prikazala je i predstavila svoj dugogodišnji rad, našu županiju, a podršku im je pružila tajnica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije Žana Vukoja koja je u Čunovu (Slovačkoj) pratila njihov nastup.

Pri povratku 14. rujna 2014. je „Pučka scena“ posjetila i Hrvatski Židan (Horvátzsidany) s kojima imaju dugogodišnju suradnju kroz predstave, jer je kazališna skupina iz Hrvatskog Židana gostovala u Hercegovcu na tradicionalnoj manifestaciji „Dani pučkog teatra“.

Ove godine je u Slavonskom Brodu od 1. do 7. rujna 2014. održan 7. festival amaterskih kazališta gdje je nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu osvojio Josip Klobučar koji je dio „Pučke scene“ iz Hercegovca. Redatelj i glumac svih predstava „Pučke scene“ gospodin Ivan Bratković svugdje u gostovanjima promiče kulturno bogatstvo svoga kraja te sklapa dobru buduću međunarodnu suradnju.

Tajnica Zajednice
Žana Vukoja, mag.prim.educ.

Scroll to Top
Scroll to Top