Članica LUB-a Marijana Janeković ima najbolji likovni rad u 2014. godini

HSK i Muzej Moslavine Kutina organizirali su izložbu likovnih radova povodom jubilarnog 30. susreta likovnih stvaralaca na nivo RH. Izložba je bila otvorena u četvrtak, 4. rujna s početkom u 19 h u kutinskoj Galeriji Muzeja Moslavine gdje su prezentirana najbolja likovna ostvarenja izvornih, zavičajnih i neprofesionalnih likovnih stvaralaca iz čak 23 hrvatske likovne udruge. Izloženi likovni radovi odabrani su stručnim odabirom Prosudbenog povjerenstva likovnog natječaja HSK-a u sastavu: Tomislav Buntak, akademski slikar, Mladen Mitar, prof. povijesti umjetnosti i Mirko Kovačević, prof. Odabrani radovi bili su izloženi do 13. rujna 2014. kada je u Galeriji Muzeja Moslavine održan 30. susret likovnih stvaralaca na kojem su zaslužnim autorima bile dodijeljene nagrade, pohvalnice i priznanja Hrvatskog sabora kulture.

Organizator izložbe i Susreta je Hrvatski sabor kulture, a pokroviteljstvo su osigurali Ministarstvo kulture RH i Grad Kutina.

NAGRADU ZA LIKOVNO STVARALAŠTVO U 2014. GODINI dobila je Marijana Janeković: RUŽE, ulje na platnu, 50×60 cm, LUB – Likovno udruženje Bjelovar

Slikarica Marijana Janeković na najbolji je mogući način prezentirala Bjelovarsko-bilogorsku županiju, grad Bjelovar i naravno LUB koji se kontinuirano svake godine uspješno pojavljuje na godišnjem izlaganju koje organizira HSK.

Scroll to Top
Scroll to Top