48. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

Bjelovarsko-bilogorsku županiju predstavljao je KUD „Graničar“ Garešnica koji djeluje od 1932. godine. Djeluju s ciljem očuvanja pjesme naših krajeva, repertoar zbora je raznovrstan: duhovna glazba, skladbe iz različitih glazbenih razdoblja, folklorni izričaj te domoljubne skladbe. Zbor je do sada sudjelovao na tri državne smotre pjevačkih zborova – 2003. u Novom Vinodolskom i 2011. i 2014. godine u Novigradu Istarskom.

KUD GranicarKUD Granicar

U subotu 24. listopada nastupili su u natjecateljskom dijelu te u nedjelju u revijalnom dijelu programu, pod dirigentskom palicom gospodina Branka Medveda koji već 24 godine uspješno vodi pjevački zbor. Podršku im je pružila voditeljica odsjeka za kulturu i tajnica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga u kulturi Bjelovarsko-bilogorske županije Žana Vukoja koja je pratila KUD „Graničar“ te njihov nastup u kino dvorani Novigrad tijekom festivalskog vikenda.

Za sve koji vole izvornu hrvatsku riječ i pjesme iz svih krajeva Hrvatske ovaj događaj ostat će u dugom sjećanju po svojoj raznolikosti

KUD „Graničar“ Garešnica koji ima 40 pjevača svih životnih dobi: učenika srednje škole, studenata, radnika i umirovljenika prezentirao je kulturno bogatstvo Bjelovarsko-bilogorske županije.

Tajnica Zajednice
Žana Vukoja, mag.prim.educ.

Scroll to Top
Scroll to Top