48. đakovačaki vezovi

48. đakovački vezovi48. đakovački vezovi48. đakovački vezovi48. đakovački vezovi48. đakovački vezovi
Tako je, odlukom selektora Hrvatskog sabora kulture na Županijskoj dječjoj smotri folkora predložen KUD „Rovišće“ Rovišće, 29. lipnja sudjelovao na Đakovačkim vezovima u povorci Malih vezova gdje su pjesmom i plesom prikazali i predstavili našu županiju, a podršku im je pružila i zamjenica župana i predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije Đurđica Ištef Benšić, koja je u Đakovu pratila njihov nastup.

Kulturno bogatstvo Bjelovarsko-bilogorske županije 6. srpnja predstavio je i KUD „Veliko Trojstvo“ Veliko Trojstvo koji su sudjelovali na Đakovačkim vezovima u povorci Veliki vezova na kojima su pokazali običaje, pjesmu i ples bilogorskog kraja, a podršku im je pružila i tajnica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga u kulturi Bjelovarsko-bilogorske županije Žana Vukoja, koja je pratila KUD „Veliko Trojstvo“ u povorci od Malog parka, gradskim korzom, plesom pred Đakovačkom katedralom do Velikog parka.

Ukupno su sudjelovala 64 kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i inozemstva. Svako kulturno društvo svojim je nastupom prezentiralo kulturno bogatstvo svoga kraja.

Scroll to Top
Scroll to Top