32. Smotra folklora Na Neretvu misečina pala

Na njoj su sudjelovali folklorne skupine koje njeguju i prikazuju svoju zavičajnu folklornu baštinu iz svih dijelova Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Kulturno bogatstvo Bjelovarsko-bilogorske županije predstavio je KUD „Ivan vitez Trnski“ Nova Rača koji su 21. svibnja nastupali u zgradi Gradskog kulturnog središta Metković gdje su izveli pjesme i plesove Bilogore.

Turistička zajednica grada Dubrovnika ugostila je kulturno-umjetničku udrugu „Ivan Vitez Trnski“ Nova Rača koji su nastupali 22. svibnja 2016. u 12 sati ispred crkve sv. Vlaha, gdje je mnogobrojna publika uživala u kulturnom bogatstvu Bilogore.
Koncertom Marijanskih pučkih napjeva u Crkvi sv. Ilije u večernjim satima zatvorena je 32. smotra folklora „Na Neretvu misečina pala“, ovu smotru obilježili su nastupi 34 društva.

Nastup kulturno-umjetničkih društava i predstavnika Bjelovarsko-bilogorske županije pratio je načelnik općine gospodin Darko Knežić i voditeljica Odsjeka za kulturu i udruge u kulturi i tajnica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije Žana Vukoja. Ovim gostovanjem sklopljena su mnoga prijateljstva između kulturno-umjetničkih društava i nastavak dobre buduće suradnje.

Voditeljica odsjeka za kulturu i udruge u kulturi
Žana Vukoja, mag.prim.educ.

Scroll to Top
Scroll to Top