13. festival dječjeg folklora Hrvatske u Kutini

Smotra dječjeg folklora KutinaSmotra dječjeg folklora KutinaSmotra dječjeg folklora Kutina

Bjelovarsko-bilogorsku županiju predstavljao je KUU „Ivan Vitez Trnski“ Nova Rača osnovan 1957. godine. 1983.godine osnovana je dječja folklorna skupina koja radi i danas te postiže značajne rezultate i djeluje s ciljem očuvanja tradicije izvornog folklora i pjesama svog mjesta. Društvo broji 60 članova.

Predsjednica KUU-a gospođa Branka Novković i voditelj tamburaša gospodin Vladimir Giacometti zajedno održavaju tradiciju naših starih kroz pjesmu, ples i običaje, podršku im je pružila voditeljica odsjeka za kulturu i udruge u kulturi i tajnica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga u kulturi Bjelovarsko-bilogorske županije Žana Vukoja koja je pratila KUU „Ivan Vitez Trnski“ na prijemu kod zamjenika gradonačelnika, te njihov nastup u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta.

Za sve koji vole izvornu hrvatsku riječ i tradicionalne plesove iz svih krajeva Hrvatske ovaj događaj ostat će u dugom sjećanju po svojoj raznolikosti dječjih nošnji, instrumenata, pjesama i plesa 631 sudionika Festivala.

KUU „Ivan Vitez Trnski“ Nova Rača dječja folklorna skupina, osvojila je treće mjesto na nivou Hrvatske, mlađa dobna skupina koja je prezentirala kulturno bogatstvo Bjelovarsko-bilogorske županije.

Tajnica Zajednice
Žana Vukoja, mag. prim. educ.

Scroll to Top
Scroll to Top